Slopa lärarlegitimationen – nu vaknar tomtarna på Timbro


SvD tar betalt för att läsa debattartikeln från Timbro men du kan läsa den om du inte är en flitig gratissurfare på SvD, annars finns en sammanfattning på DI om vad de vill säga.

Och de vill slopa lärarlegitimationen. Men herre Gud var fanns Timbro när deras vänner Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna tillsammans med nära nog en enhällig Riksdag införde denna menlösa reform 2011?

En reform som initierades som idé av Lärarnas Riksförbund i början av 90-talet och garanterat inte för att vara till nytta för eleverna, utan ett gammaldags skydd för lärarskrået, helt utan grund i vare sig empiri eller teori.

Var fanns tankarna hos Timbro 2011 och innan dess när Sveriges lågintelligenta politiker gick hand i hand utför stupet? Tydligen var de som totat ihop rapporten inte särskilt intelligenta då eller bara fega, men nu passar de på att kravla upp ur hålan för att verka som om de kommit på något nytt.

Men som vanligt i Sverige, landet där kunskap och fakta är helt irrelevant både för beslutsfattande och status, har motståndet mot Lärarlegitimationen varit stort endast hos 4RIL, omhuldat av lärare, rektorer, lärarutbildningarna, Skolverket, politiker och lärarfacken (naturligtvis).

Ingen i svenskt näringsliv, till vilket Timbro räknas, eller politiker på valfri nivå i Sverige tycks kunna något som helst om styrning och ledning, istället är det vänskapskorruption och bruna tungor som styr åsiktsmaffian och makteliten i Sverige, som här inom skolan.

Och att lärarfacken inte bryr sig om eleverna och deras resultat, det blev klart för 4RIL i början av 2000-talet vid möte med exempelvis Eva-Lis Sirén som fackordförande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s