Dags att skälla vid rätt träd


Jag läste idag Johan Kants inlägg på hans blogg och kände hans frustration över att inget har skett vad avser intagning till Lärarutbildningen, det krävs tydligen 0,1 idag liksom förra året. I kommentarer förstår jag att kvaliteten på utbildningen är låg och att flera/många elever på lärarutbildningen vill ha lägre krav på sig själva för att klara examen.

Jag skall inte raljera över möjliga samband men kan ändå hänvisa till det inlägg som gjordes här på 4RIL avseende möjligt samband mellan när en lärare gått lärarutbildning och elevernas resultat i PISA.

Men Johan Kant efterlyser åtgärder och frågar sig varför inte politikerna gör något. Det tycker jag är en bra fråga, men det är så mycket som pekar på politikerna och ibland kanske det är för mycket begärt att kräva så mycket av personer som kanske inte alltid har den intellektuella förmågan.

Men det slog mig att det finns en aktör som inte gjort något heller, vare sig sedan förra året eller de senaste 10 eller 15 åren som jag själv varit engagerad i skolan.

Lärarfacken, varför gör de ingenting?

Föreslår att du som läser skickar den frågan till följande personer

Strunta i att fråga varför de inte har gjort något eftersom det inte går att påverka historien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s