Sila mygg och svälja kameler – igen


Nu upprörs allmänheten av att en förskola, Hälsans förskola, gör stora vinster. Det underliga är att nyheten är att maten som serveras är undermålig eller snålt tilltagen.

Det vore önskvärt om vissa media kunde fördjupa sig i fakta. Det är svårligen antalet bananer, halva äpplen eller för lite mat som skapar en vinst om 8 miljoner, vilket hävdas av programmet Uppdrag granskning.

Som Mikael Flovén skrivit om i flera artiklar och visat sedan början av 2000-talet är skolpengen för hög till förskolan likväl som grundskolan och gymnasieprogrammen.

Men det har ännu inte intresserat riksmedia eller Uppdrag granskning hur det kommer sig att rektorer vill ta över sin skola eller riskkapital ger sig in i skolans värld.

Inte heller politiker som Roger Mogert lyfter frågan, trots att han fått material och redogörelser i möten om hur och varför Stockholm stad betalar hundratals miljoner för mycket i skolpeng.

Istället talar media om fruktstund.

När en smart men dumsnål  ägare gjort en pudel och avsatt 100 000 kr av sin årliga vinst på 4 miljoner på att förbättra maten till en bra nivå, tystnar Uppdrag granskning, media och allmänheten och han fortsätter ta ut 3,9 miljoner i vinst årligen för att Sveriges politiker avsiktligen slösar bort skattepengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s