Skolpsykologen gör inte sitt jobb


Skolan ansvarar inte bara för att mina barn ska lära sig kunskaper utan också för hur de mår i övrigt, det finns ngt som heter skolhäslovård. På skolan bör det finnas kuratorer, psykologer och skolsköterskor, har vi riktig tur finns det även en skolläkare kopplad också.

På den lilla skolan årskurs F-5 fanns det en engagerad skolsköterska som tog sig an min dotter när hon behövde prata om skilsmässan och pappans bortgång, nu har hon slutat och min dotter har fortfarande inte fått ngt samtal med den nya skolsköterskan. Var det pga att jag kände den skolsköterskan som fanns förut som hon fick dessa samtal? Jag känner den nya skolsköterskan också men ska jag behöva ringa ett nytt samtal för att hon ska få det hon behöver?

På den stora skolan går mina söner. Där finns en skolsköterska som tog mina söner in till sig och frågade hur de mår i och med pappans sjukdom/bortgång efter samtal från mig, engagemang!

I veckan sökte jag upp skolans kurator eller psykolog ang en av mina söner som har det svårt i skolan och har det jobbigt nu efter pappans död. Det finns ingen kurator men en psykolog. Hon ringde snällt upp efter att jag lämnat ett meddelande men sa samtidigt att hon inte har ngn möjlighet att ha samtal, finns ingen tid.  Jag hittade hennes arbetsbeskrivning: 

Ibland uppstår det hinder för inlärning av ny kunskap hos oss människor, vilket kan bero på en mängd orsaker. Till exempel påverkar sjukfrånvaro, för barnet inadekvat pedagogik, mobbing, ojämn begåvningsprofil, känslomässig avvikelse, familjära problem som tex skilsmässa eller andra relationsproblem mm. Skolpsykologen kan anlitas för att fördjupa förståelsen för elevens olika förutsättningar och behov i skolans värld.

 Hon hänvisade till ungdomsmottagningen men där arbetade pappan fram till sin död så det är inget bra alternativ, för nära. Det som då fanns att tillgå var grannkommunen 2 mil bort eller kyrkan.

Som tur var kom prästen förbi från begravningen dagen efter i ett annat sammanhang och han fick min son att förstå att kyrkan finns som alternativ, sonen såg intresserad ut!

Visst finns det andra alternativ men det lättaste för mina tonåringar är ju om det är nära occh lätt att få kontakt när de behöver prata med ngn förutom med mig. Det lättaste för mig är att det finns nära och lätt tillhands istället för att behöva ringa runt och bli hänvisad vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s